Εικονική…Πραγματικότητα.

Εικονική…Πραγματικότητα.

Απλά και λακωνικά έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που ζω . Τώρα όσο ποτέ παίρνει νόημα το «φαίνεσθαι» από το «είναι» . Πλέον είναι πασιφανές ότι αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει στην κοινωνική κρίση η οποία όλο και βαθαίνει , όλο και ριζώνει στο DNA μου.
Και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που ερμηνεύω και αξιολογώ σχέσεις , ανθρώπους οι οποίοι μετρώνται απ τα views ,likes, comments, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο αποδεκτός είμαι αλλά ταυτόχρονα τόσο πιο επιφανειακός και ρηχός θα πρόσθετε κάποιος άλλος ότι είμαι .Ζω στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, στην εποχή που άλλο δείχνω , άλλο είμαι- καθώς τα αμέτρητα φίλτρα και οι αναλύσεις φωτογραφιών τελευταίας τεχνολογίας -μου επιτρέπουν να δείχνω αυτό που επιθυμώ να είμαι ενώ θα έπρεπε να «παλεύω» στην πραγματική ζωή-έξω.
Το κακό και λυπηρό είναι ότι χαίρομαι με το πλήθος των likes και comments αλλά χωρίς να το καταλάβω βυθίζομαι στον εικονικό μου κόσμο. Οι εκφάνσεις της εικονικής πραγματικότητας είναι πολλές δεν μπορώ να παραλείψω την Πολιτική , είναι μέρος της κοινωνίας μου. Μου παρουσιάζουν χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο , βαρύγδουπες εκφράσεις , βαθυστόχαστα νοήματα πάντα με αυτόν τον συγκινησιακό λόγο τις τρέχουσες εξελίξεις και εγώ το πιστεύω,νομίζοντας ότι ισχύει. Έτσι αμέριμνος συνεχίζω να παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είμαι συνδεδεμένος όλη μέρα και όλη νύχτα.


Ζω στην εποχή που το νόημα των λέξεων είτε έχει αλλοιωθεί είτε έχει αλλάξει ερμηνεία , αλλά εγώ εξακολουθώ να παρακολουθώ και να μετράω likes, comments , tweets. Έχω δώσει προτεραιότητα ,έχω κάνει Θεό μου, το «φαίνεσθαι» την συνεχόμενη επίδειξη και προβολή των υλικών μου αποκτημάτων, και όχι μόνο, και έχω κάνει πέρα το πραγματικό νόημα το «είναι», την ουσία του ανθρώπου , τον χαρακτήρα του, την συμπεριφορά του. Επεκτείνοντας το, θα σημειώσω λέγοντας ότι έχω κάνει πέρα το πραγματικό νόημα των λεγομένων της συλλογιστικής , του ορθού Λόγου και των ιδεών στην Πολιτική .Παρ’ όλα αυτά εγώ ως υπνωτισμένος ακόμα εξακολουθώ να μετράω τα views μου , το χέρι μου αυτόματα κάνει τις ίδιες κινήσεις αμέτρητες φορές .
Ήρθε η στιγμή που θα μου πεις να δω πίσω απ την εικόνα που λανσάρεται και τα λόγια των πολιτικών που εκφέρονται και να κρίνω , για να κρίνω όμως πρέπει να έχω σκέψη και για να σκεφτώ πρέπει να έχω νου.
Νου όμως δεν έχω , έχω όμως θέληση και αυτό είναι η αρχή.-